Солодка ніжність
Поєднання двох видів желе — мигдального та чорничного — створює неповторний смак. До того ж білі мигдальні сердечка виглядають дуже романтично!
* 2 склянки чорниці у власному соку
* 1 склянка сметани
* 45 г швидкорозчинного желатину
* 0,5 склянки цукру
* 0,5 склянки тертого мигдалю
* мигдальна есенція
1. Сметану збиваємо з цукром, додаємо мигдаль, 1-2 краплі есенції й добре перемішуємо.
2. Розчиняємо 20 г желатину, додаємо до сметанно-горіхової маси, перемішуємо та викладаємо у пласку неглибоку посудину. Ставимо застигати в холодильник.
3. Решту желатину розчиняємо в гарячому чорничному соку, додаємо ягоди, все перемішуємо та викладаємо в гарну вазу. Ставимо в холодильник.
4. Коли чорничне желе почне «прихоплюватися», викладаємо в нього вирізане з мигдального желе за допомогою формочки для печива сердечка.
5. Даємо остаточно застигнути. Подаємо охолодженим.