Як ви готуєте піццу ???? Давайте і нам відкрийте свій секрет
Піцца
Сообщений 1 страница 2 из 2
Поделиться22009-04-05 10:35:55
Піцца "20 хв"
Вам знадобиться:
борошно,
сухі дріжджі,
стиглі томати,
гриби,
салямі або шинка,
сир та спеції.
Незважаючи на те, що тісто готується на дріжджах, перед розкачуванням його необхідно охолодити. Для цього достатньо на п'ять-десять хвилин покласти його до морозильника. І вже після цього повторно вимішати та розкатувати.
Розкачувати тісто потрібно обережно, так щоб збереглася кругла форма, а також стежити, щоб краї залишилися трішки товстішими за центр.
За консистенцією тісто має бути трішки м'якше за тісто на вареники. А ще до нього бажано додати трішки олії та приправ. В ідеалі олія має бути оливкова, адже піца - страва все-таки італійська. Проте в наших широтах можна використовувати й рослинну.
Уже розкачаний корж варто викласти на посипане борошном або покрите спеціальним папером для випічки деко, і вже на ньому продовжувати святкове дійство.
У першу чергу корж треба змастити соусом із сумішшю майонезу і томатного соусу, знову посипати приправами. Поверх нього тонким шаром слід викладати шматочки ковбаси чи шинки. Далі йде щедрий шар тертого сиру, поверх якого викладаються тонко порізані скибочки свіжих томатів і шампіньйонів. Ось практично і все, залишається відправити деко у попередньо розігріту духовку рівно на 20 хвилин.
Дуже смачна піцца... Я завжди по такому рецепту роблю