мммм люблю печеньки
Печиво
Сообщений 1 страница 6 из 6
Поделиться22009-03-24 11:46:37
Вівсяне печиво
Вам знадобиться:
* 100 г (1 склянка) вівсяних пластівців
* 150 г цукру
* 100 г розм’якшеного вершкового масла
* 1 яйце
* 1 ч. ложка ваніліну
* 1 ст. ложка (15 мл) молока
* 1 склянка (150 г) борошна
* 1/3 ч. ложки соди (можна погасити оцтом)
* 2/3 ч. ложки розпушувача для тіста
* 1/2 ч. ложки кориці
* 2 щіпки солі
* 1/2 склянки родзинок
* 1 ч. ложка натертої лимонної цедри
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 175°С. Злегка змастіть деко жиром або вистеліть його папером для випічки.
2. Збийте міксером вершкове масло і цукор.
Збиваємо масло з цукром
3. Додайте яйце, ванілін, молоко і все перемішайте.
4. В окремому посуді просійте разом борошно, соду, розпушувач і сіль.
5. Додайте борошно в збиту суміш, щоб вийшло рідке тісто.
Готуємо тісто
6. Додайте в тісто вівсяні пластівці, корицю, родзинки, лимонну цедру і як слід все перемішайте.
Додаємо вівсяні пластівці
7. Викладіть тісто ложкою на деко. Залишайте між печівом відстань близько 7 см, щоб воно краще пропікалися.
Викладаємо тісто
8. Випікайте біля 10 хвилин до утворення золотаво-коричневої скориночки.
Поделиться32009-03-24 11:58:05
Абрикосові квадратики
75 г тертого миндаля
175 г муки
75 г коричневого сахара
100 г сливочного масла или маргарина
1 яйцо
700 г свежих абрикосов или 1х400 гр банка консервированных (можно заменить персиками)
Верхний слой:
3 ст. л. геркулесовых хлопьев
3 ст л муки
3 ст л сахара
1 ст л корицы
25 г сливочного масла, растопленного
Очень сочный и простой пирог. Подавать с большой порцией крема или мороженого.
1. Разогрейте духовку до 180 гр. Для основы поместите миндаль, муку, сахар и масло в кухонный комбайн и хорошо перемешайте. Добавьте яйцо и продолжайте мешать, пока все качественно не соединится.
Выложите в форму, смазанную маслом и покройте абрикосами, отступив 2.5 см от края.
2. Для верхней части замесите тесто из указанных выше продуктов. Разложите получившееся тесто на абрикосы и запекайте в духовке 50 минут, пока пирог не поднимется.
Порежьте получившийся пирог на квадраты прямо в форме и оставьте слегка остынуть.
Поделиться42009-03-31 17:09:45
Пісочні вафлі
200 г розм'якшеного вершкового масла,
300 г цукрової пудри,
6 яєць,
1 щіпка солі,
300 г борошна,
125 г крохмалю,
1 ч. л. з верхом розпушувача для тіста,
олія або сало для змащування форми,
цукрова пудра для посипання.
Пісочні вафлі
Спосіб приготування:
Вершкове масло розтерти на пухку масу, а тоді маленькими порціями, тонкою цівкою ввести цукрову пудру, додати яйця з щіпкою солі та перемішувати до повного розчинення цукру.
Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем, просіяти на тісто і все старанно вимісити.
Тісто по ложці наливати в гарячу, змащену жиром вафельницю і випікати золотисто-коричневі вафлі. Вафлі поскладати поруч одна з одною (щоб вони не пом'якшали) на кухонну решітку і остудити.
Перш ніж подавати до столу вафлі посипати цукровою пудрою.
Примітка: вафельницю можна змащувати як олією, нейтрального смаку, так і свинячим салом, яке надасть вафлям пікантності. Деякі сучасні прилади для випікання вафель взагалі можна не змащувати жиром. Купуючи вафельницю, зверніть також увагу на інструкцію щодо її очищення.
Поделиться52009-04-01 23:24:47
ой, я вже хочу оті абрикосові квадратики!!!!!!
Поделиться62009-04-02 17:32:44
Конвертики з яблуками
Складники:
* 0,5 кг борошна
* 1 скл -сметани
* 250г маргарину
* 2 яйця
* 1 ч.л. соди, погашеної оцтом
* сіль
* 500 г яблук
* 2 ст.л. цукру
* кориця на кінчику ножа
Приготування:
Сметану розтерти з яйцями і сіллю, додати натертий на крупній тертці маргарин, соду, борошно і замісити тісто. Розкачати тонкий пласт, порізати його на квадратики зі стороною 10 см. На середину кожного квадратика викласти начинку, загорнути у формі трикутника, змастити поверхню конвертиків жовтком і випікати при 160 градусах до золотистого кольору. Готові конвертики посипати цукром-пудрою. Для начинки: яблука порізати пластинками, посипати цукром і корицею.