Пишіть сюда рецепти ваших любимих салатів
Салатики)
Сообщений 1 страница 10 из 10
Поделиться22009-03-24 11:27:30
Грецький салат
Вам знадобиться:
* 3-4 смачних стиглих помідори
* 1 огірок
* 1/2 болгарського перцю (бажано зеленого)
* 1 солодка червона цибулина
* 120 г сиру фета
* 2-3 ст. ложки оливкової олії
* 20-30 маслин без кісточок
* чорний мелений перець
* близько 1 ст. ложки сушеного орегано
* сіль (краще морська)
Спосіб приготування:
1. Помідори наріжте часточками або крупними кубиками. Покладіть в салатницю.
2. Огірок розріжте вдовж навпіл і потім наріжте тонкими скибочками. Додайте до помідорів. Огірок можна заздалегідь повністю очистити або очистити грубо, «по-селянському», залишаючи смужки неочищеної шкірки.
3. Цибулю наріжте кільцями, півкільцями або чвертькільцямі. Все залежить від величини цибулини. Головне, щоб було зручно їсти і щоб виглядало красиво. Покладіть нарізану цибулю в салатницю.
4. Половину перчини без насіння наріжте смужками або крупними кубиками. Додайте в салат.
5. Відправте до салатниці маслини, злегка посоліть (враховуючи, що сир фета досить солоний), поперчіть, посипте 2/3 орегано і злегка перемішайте.
6. Заправте салат оливковою олією і злегка перемішайте.
7. Фету наріжте кубиками розміром приблизно 1×1 см або трохи більше, посипте ними салат, зверху присипте орегано, що залишився, і подавайте до столу.
Отредактировано Юляшка (2009-03-24 11:28:24)
Поделиться32009-03-24 11:52:14
*Весенний День* *
*300 г куриного филе
* 3 яйца
* 400 г картофеля(вареного)
* 300 г моркови(вар)
* 200 г маринованных шампиньонов
* лук порей или репчатый
* соль
* майонез
Поделиться42009-03-25 11:34:15
«Мужской каприз»
Для приготовления салата «Мужской каприз» вам понадобится:
* Луковицы – 2 шт.;
* Отварная курица (куриная грудка) или говядина – 300 гр.;
* Яйца вареные – 4 шт.;
* Яблоко – 1 шт.;
* Сыр 150-200 гр.;
* Майонез;
* Уксус.
Способ приготовления салата «Мужской каприз»
Порезать лук тоненькими полукольцами. Замочить на 15 мин в 6% уксусе (предпочтительнее яблочном).
Мелко порезать куриную грудку, сыр и яйца натереть на крупной терке, яблоко нарезать кубиками.
Затем подготовленные ингредиенты уложить слоями, слегка приминая при этом каждый ряд, в следующем порядке:
слой №1 - лук (уксус необходимо слить);
слой №2 - майонез;
слой №3 - курица;
слой №4 - майонез;
слой №5 - яблоко;
слой №6 - майонез;
слой №7 – яйца;
слой №8 - майонез;
слой №9 – сыр.
На плоское блюдо уложить слоями, слегка приминая каждый ряд:
Истинно мужской салат. Говорят, что под водочку он особенно хорош.
Поделиться52009-03-25 11:37:51
Салат из крабовых палочек
Ингредиенты для приготовления салата:
* крабовые палочки - 400 гр.
* морковь вареная - 2 шт.
* яйца (вкрутую) - 5 шт.
* гранат - 1 шт.
* капуста китайская - 1 шт.
* кукуруза консервированная - 400 гр.
Приготовление салата из крабовых палочек:
Морковь отварим.
С кукурузы сольем воду.
Остальные ингредиенты мелко нарежем и сложим в одну емкость, заправим майонезом и перемешаем.
Салат из крабовых палочек готов!
Поделиться62009-03-25 11:42:22
"Лукошко"
Ингредиенты для приготовления салата "Лукошко":
* картофель – 2-3шт.
* огурец соленый – 2шт.
* корейская морковь – 100гр.
* отварная свинина – 300гр.
* сыр (твердые сорта) - 150 гр.
* лук репчатый - 3 большие луковицы
* маринованные шампиньоны – 150гр.
* майонез
* зелень
Приготовление салата "Лукошко":
Заблаговременно замаринуем лук. Для этого мелко нарежем луковицы и зальем маринадом (яблочный уксус, соль, сахар, вода).
Края и дно блюда смажем растительным маслом и присыпим укропом (блюдо нужно брать с высокими краями, т.к. салат многослойный).
Первым слоем выложим шампиньоны (шляпками вниз) сверху посыпим маринованным луком, следующий слой тертый на терке картофель. Смажем майонезом.
Затем кладем слой нарезанного мяса и слой огурцов.
Еще раз посыпим луком.
Следующий слой опять картофель. Смажем майонезом.
Теперь выложим корейскую морковку, а за ней натертый на терке сыр. Смажем майонезом.
Вот и все. Теперь поставим в холодильник часов на 5 (чтобы салат хорошо пропитался майонезом).
По прошествии 6 часов достаем салат из холодильника, сверху накрываем тарелкой и переворачиваем.
Отредактировано Юляшка (2009-03-25 11:42:56)
Поделиться72009-03-26 12:44:13
Салат з курки з грибами та горіхами
Смажена цибуля надає цьому ситному салату особливу нотку
Вам знадобиться:
200-250 г (2 штуки) відварного курячого філе
200 г маринованих грибів
3-4 зварених круто яйця
1 велика цибулина
80 г (2 жмені) ядер волоських горіхів
250 г майонезу
сіль
перець (за бажанням)
олія для смаження
Спосіб приготування:
Цибулину очистіть, наріжте чвертькільцями і обсмажте на олії до красивого золотавого кольору. В процесі смаження можна посипати цибулю дрібно меленою сумішшю трав для курки. У поєднанні з ефірними маслами цибулі це дасть додатковий аромат і смак.
Курку і яйця наріжте невеликими кубиками.
Гриби наріжте пластинками.
Горіхи злегка підсмажте на сухій сковороді або в духовці. Трохи подрібніть горіхи качалкою або порубайте їх ножем. Не потрібно подрібнювати їх дуже сильно, щоб вони не загубилися в салаті. Трохи горіхів залиште, щоб прикрасити салат.
Змішайте всі підготовлені інгредієнти, посоліть, при бажанні поперчіть салат, заправте його майонезом. Розкладіть салат по тарілках та притрусить кожну порцію горіхами, що залишилися.
Поделиться82009-03-27 15:51:50
Салат Сонячний
абрикосы без косточек - 4 шт.
сливы без косточек - 8 шт.
черешня без косточек - 100 г
смородина - 100 г
йогурт фруктовый - 2 ст. ложки
сахарная пудра - 2 ст. ложки
сок лимонный - 1 ч. ложка
цедра лимона тертая - 1 ст. ложка
Абрикосы и сливы нарежьте кусочками.
Для соуса смешайте йогурт с сахарной пудрой и лимонным соком.
Подготовленные фрукты соедините с черешней и ягодами смородины, заправьте приготовленным соусом.
Перед подачей оформите салат лимонной цедрой.
Поделиться92009-03-30 18:16:14
Салат із зеленої цибулі
Великий пучок зеленої цибулі
6-7 яєць
2 свіжі огірки
100 – 150 г сметани
сіль чорний перець
1. Відварюю яйця в добре підсоленій воді 6-7 хвилин до готовності. Виймаю та охолоджую.
2. Цибулю ретельно промиваю під проточною водою і дрібно нарізаю.
3. Обчищаю яйця та нарізаю дрібними кубиками.
4. Зрізаю шкірочку з огірків і також нарізаю кубиками.
5. Всі інгредієнти висипаю в одну посудину. Ретельно перемішую. Присмачую сіллю та свіжозмеленим чорним перцем.
6. Викладаю на тарілку та подаю до столу із половинками яєць.
Чудовий весняний салат. Він дуже корисний та легкий на шлунок. Ідеально підходить до рибних рулетів. Зелену цибулю обов’язково обирай свіжу, а половинки яєць служитимуть і гарніром, і прикрасою.
Поделиться102009-03-30 18:18:29
Оселедець у кожусі
Філе з 1 оселедця,
3-4 картоплини,
1 буряк,
2 морквини,
1 цибулина,
2 яйця,
1 пачка майонезу,
оцет, сіль
1. Буряк, моркву, картоплю та яйця відварюємо до готовності.
2. Цибулю ріжемо дрібними кубиками й підмариновуємо в оцті з водою (у пропорції 1:1) 15-20 хвилин.
3. З філе видаляємо кісточки й нарізаємо дрібними шматочками.
4. Викладаємо його на дно тарелі, прикриваємо шаром цибулі й тертих білків. Змащуємо майонезом.
5. Далі викладаємо шар натертої картоплі, присолюємо та змащуємо майонезом.
6. Те саме по черзі робимо з морквою та буряком.
7. Посипаємо тертими жовтками.