Пишіть свої рецептики з м*яса)
М*ясо
Сообщений 1 страница 3 из 3
Поделиться22009-03-30 18:09:37
Шашлик по-домашньому
* 700 г баранини
* 4 цибулини
* 2 ст.л. лимонного соку
* 2 ст.л. сметани * рослинна олія
* сіль, чорний мелений перець, лавровий лист
* зелень кінзи, базиліку, петрушки, кропу
1. М’ясо промиваю, обсушую й нарізаю досить великими шматками.
2. Цибулю нарізаю кільцями.
3. У каструлю викладаю м’ясо, цибулю (яку трохи приминаю, щоб вона пустила сік), додаю сметану, лимонний сік, спеції та зелень.
4. Все перемішую, притискаю чимось важким та ставлю в холодильник на 2-3 год. (краще на ніч).
5. М’ясо нанизую на шампури та кладу на решітку в розігрітій до 200 градусів духовці. Під низ ставлю деко для стікання соку з шашлику.
6. Смажу 30-35 хв., періодично перевертаючи та поливаючи соком.
7. Готова страва найкраще смакуватиме з грузинськими соусами Кемалі або сацебелі.
Не зловживай лимонним соком або оцетом для маринаду, оскільки м’ясо буде твердим.
Поделиться32009-03-30 18:12:26
Куряче філе у фользі
400 г курячого філе
100 г вершкового масла
150 г шапіньйонів
5 ст. л. кетчупу
3 ст. л. білого вина
50 г ріпчастої цибулі сіль цукор зелень перець
1. Дрібно січу шампіньйони і пасерую в частині масла 5–6 хвилин. Вливаю вино, додаю кетчуп, сіль, цукор, дрібно посічену зелень і варю 10-15 хвилин. Потім охолоджую.
2. Відбиваю філе. Солю, перчу. Викладаю на змащену вершковим маслом фольгу. Зверху кладу подрібнені шампіньйони та поливаю соусом.
3. Викладаю на деко та запікаю в духовці 20-25 хв. при температурі 180°С.
Раджу кетчуп замінити вершками, тоді смак страви буде більш вишуканим та ніжним.